6 najvećih mitova o dijetama

6 najvećih mitova o dijetama

Vjerojatno svaki vaš prijatelj ima neki svoj savjet za mršavljenje, ali potkrepljuje li ga znanost? Slijedi popis najpopularnijih mitova koji se tiču dijeta, a koji nemaju svoje uporište u realnosti.

-1- Hrana bez masnoća vodi do tijela bez masnoća

Masnoće su nužne za naše zdravlje. Potrebne su za funkcioniranje mozga, srca, kože i svih glavnih organa poput vitamina. Stoga potpunim izbjegavanjem masnoća nećete daleko dogurati.

-2- Hranjive table su odlične za mršavljenje

Procesuirana hrana može sabotirati svaku dijetu. Prije nego što pretpostavite da je nešto korisno za mršavljenje, prvo provjerite kalorije i sastojke na etiketi.

-3- Od voća i povrća se ne možete udebljati

Ako jedete bananu za bananom, pa puno grožđa, pa još bademe između obroka, te nekog drugog voća ili povrća to će se primijetiti na vašem struku. Voće i povrće ima manje kalorija u odnosu na neke druge namirnice, ali nije bez kalorija.

-4- Meso se pretvara u celulit

Celulit nije ništa različit od ostalih masnih nakupina u tijelu. Jednostavno neke kalorije se nakupljaju u tijelu kao celulit, a potpuno je nevažno unijeli te kalorije kao sendviče, kotlete, slaninu, napitke ili kolače.

-5- Možete jesti sve što želite, sve dok vježbate

Tjelovježba nije vrlo učinkovit način za gubljenje kilograma, pokazuju istraživanja. Da biste izgubili samo pola kilograma isključivo tjelovježbom morate vježbati više nego što većina osoba može izdržati. Najbolji učinak mršavljenja ostvarit ćete kontrolirajući ono  što jedete.

-6- Pivo vam daje trbuh

Sa 7 kalorija po gramu alkohol je vrlo veliki izvor energije (gram masnoća ima 9 kalorija) stoga nije iznenađujuće da se pivo povezuje s trbuhom, ali da bilo koji alkohol pijete u količini u kojoj pijete pivo vjerojatno biste postali pretili, bez obzira pili vino, likere ili sl.

Vezano – Dijete / Dijete za mršavljenje

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Kalorije

Što je kalorija i kako brojati kalorije?


Komentari

Odgovori

*