24. travnja 2024.

Baština & tradicija

Vrijednosti iz prošlosti, ono s čime živimo danas i ono što prenosimo budućim generacijama – COVERmagazin.com –

Ljubav ipak vodi do najvećeg užitka

U posljednje vrijeme seks se opisuje brojem orgazama i vremenu provedenom u plahtama, ipak najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da je najvažniji razlog za seks zadovoljstvo koje se osjeća nakon i prije seksa u društvu te osobe...

Ljubav ipak vodi do najvećeg užitka

U posljednje vrijeme seks se opisuje brojem orgazama i vremenu provedenom u plahtama, ipak najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da je najvažniji razlog za seks zadovoljstvo koje se osjeća nakon i prije seksa u društvu te osobe.

U istraživanju objavljenim u listu Archives of Sexual Behavior navodi se kako su i žene i muškarci najzadovoljniji kada imaju seks iz ljubavi, dok se oni koji plaćaju seks ne zabavljaju previše. Seksualno iskustvo s najmanje užitka proživljavaju oni koji to rade iz neke materijalne koristi.

Također, otkriveno je kako se seksom ne podiže samopouzdanje. Muškarci koji su ulazili u krevet kako bi poboljšali svoje samopouzdanje, nisu bili pretjerano zadovoljni nakon seksa, niti im je to pomoglo da se bolje osjećaju.

Istovremeno, kod žena koje vole svoje partnere, čak i kad dođe do samog čina iz nekih drugih razloga, npr. da bi se ispričale, izrazile zahvalnost ili sl. ne smanjuje se užitak.