10 stvari o muškom mozgu koje bi svaka žena trebala znati

10 stvari o muškom mozgu koje bi svaka žena trebala znati

10 stvari o muškom mozgu koje bi svaka žena trebala znati

-10-  Oni su emotivniji

Dok se žene općenito smatra emotivnijim spolom, muška novorođenčad su osjetljivija od djevojčica.

Odrasli muškarci također imaju emotivnije reakcije od žena, ali samo prije nego postanu svjesni svojih osjećaja. Jednom kada se emocija osvijesti, muškarci lako navlače poker face.

Pri odrastanju muškarci nauče skrivati emocije koje društvo smatra neprikladnima za dječake, ali zbog toga stalnog susprezanja emocija, kada reagiraju, njihove reakcije su jače od ženskih.

-9- Ranjiviji su na osjećaj usamljenosti

Dok usamljenost utječe negativno na svačije zdravlje stariji muškarci su posebno ranjivi. Zbog toga je život sa ženom posebno koristan za zdravlje muškarca. Muškarci u stabilnim vezama zdraviji su, žive duže i imaju uravnoteženiju razinu hormona što smanjuje anksioznost.

-8- Usredotočeni su na rješenja

I dok mnoga istraživanja pokazuju kako su žene suosjećajnije od muškaraca, to nije u potpunosti točno. Razlika je samo u reagiranju. Dok je ženski mozak usmjeren na verbalno izražavanje i pokazivanje suosjećanja, muškarci su usredotočeni na rješavanje problema.

-7- Oni su vizualna stvorenja

Muškarci snažno reagiraju na vizualne podražaje, pa često znaju potpuno zaboraviti na ženu ako je izvan vizualnog polja.

-6- Moraju braniti svoje područje

Dio muškarčevog posla u evolutivnom smislu je braniti svoje područje. Dok su žene vrlo posesivne muškarci će agresivnije reagirati kada su suočeni s prijetnjom, posebno ljubavnog „teritorija“

-5- Vole znati tko je šef

Nestabilna hijerarhija kod muškaraca izaziva anksioznost, dok s druge strane zapovjedni lanac kakav se prakticira npr. u vojsci suzbija mušku agresivnost.

-4- Zreo muški mozak je kooperativniji

Dok mladi muškarci imaju potrebu za natjecanjem i dokazivanjem, zreli muškarci lakše surađuju.  Promjena je povezana s prirodnim opadanjem testosterona sa starenjem muškarca.  Stariji muškarci su zainteresirani za suradnju i poboljšanje zajednice u kojoj žive.

-3- Trudnoća partnerice utječe na muški mozak

Muški mozak postaje posebno susretljiv u mjesecima prije nego će postati otac. Kod budućih očeva testosteron opada što ih potiče na očinsko i zaštitničko ponašanje. Najvjerojatniji uzrok tome su feromoni trudne žene.

-2- Evolucija nagrađuje dobre očeve

Nije poznato da li igra s djecom smanjuje razinu testosterona ili smanjena razina testosterona potiče očeve na igru s djecom, ali očevi s malom djecom intuitivno znaju kako su dječica najpotrebnija stvorenja na zemlji, te će očevi učiniti sve da ih zaštite i smanje rizike. Zauzvrat će dobiti povećanu razinu zadovoljstva i sreće.

-1- Muškarci maštaju o vjenčanju

Žene se žele udati, a muškarci bi najradije lumpovali okolo bez obveza cijeli život, uobičajena je zabluda. Želja za mijenjanjem partnerica se najčešće događa kod muškaraca ispod 30, a nakon toga primarno su usredotočeni na osnivanje i napredovanje obitelji. Naravno neki muškarci se teže vežu od drugih, ali to je problem koji je najčešće genetski. Muškarci bez „promiskuitetnog“ gena, a to je njih oko 60 posto, želi se oženiti i biti vjerni supruzi.

Vezano

50 klišeja o muškarcima koji su točni

50 klišeja o muškarcima koji su točni

 

33 stvari o muškarcima koje trebate znati [ LJUBAV ]

33 stvari o muškarcima koje žena treba znati [ LJUBAV ]

 


Komentari

Odgovori

*