19. travnja 2024.

Baština & tradicija

Vrijednosti iz prošlosti, ono s čime živimo danas i ono što prenosimo budućim generacijama – COVERmagazin.com –

Zbog čega je vaš horoskop za 2011. potpuno pogrešan

Astrolozi najčešće najavljuju godišnji horoskop s rečenicom „pogledajte što vam zvijezde pretkazuju za sljedeću godinu“...

Zbog čega je vaš horoskop za 2011. potpuno pogrešan

Astrolozi  najčešće najavljuju godišnji horoskop s rečenicom „pogledajte što vam zvijezde pretkazuju za sljedeću godinu“.

Problem je u tome što su, kažu znanstvenici, njihova predviđanja pogrešna.   Zbog čega? Zbog toga što znakovi više nisu tamo gdje su horoskopski.

Vaš  horoskopski znak – ovan, bik, blizanci, rak, lav, djevica, vaga, škorpion, strijelac, jarac, vodenjak i ribe – određuje se  prema  konstelaciji  u trenutku kada ste rođeni.

Zbog fenomena koji se naziva precesija,  međusoban prividni položaj Sunca, Mjeseca i planeta u odnosu na zvijezde nije jednak onome kada je bio u trenutku definiranja znakova.

Kroz 2500 godina otkada su definirani horoskopski znakovi, zviježđe se „pomicalo“, ali ne i vaš znak, što bi značilo da vi niste onaj znak za koji mislite da jeste.  Što znači, da ako svoje novogodišnje odluke temeljite na savjetima za bika, jer ste bik u horoskopu,  oni su možda namijenjeni za osobu potpuno drugačijeg karaktera.