Zbog čega je vaš horoskop za 2011. potpuno pogrešan

      Nema komentara na Zbog čega je vaš horoskop za 2011. potpuno pogrešan

Oglas

Zbog čega je vaš horoskop za 2011. potpuno pogrešan

Astrolozi  najčešće najavljuju godišnji horoskop s rečenicom „pogledajte što vam zvijezde pretkazuju za sljedeću godinu“.

Problem je u tome što su, kažu znanstvenici, njihova predviđanja pogrešna.   Zbog čega? Zbog toga što znakovi više nisu tamo gdje su horoskopski.

Vaš  horoskopski znak – ovan, bik, blizanci, rak, lav, djevica, vaga, škorpion, strijelac, jarac, vodenjak i ribe – određuje se  prema  konstelaciji  u trenutku kada ste rođeni.

Zbog fenomena koji se naziva precesija,  međusoban prividni položaj Sunca, Mjeseca i planeta u odnosu na zvijezde nije jednak onome kada je bio u trenutku definiranja znakova.

Kroz 2500 godina otkada su definirani horoskopski znakovi, zviježđe se „pomicalo“, ali ne i vaš znak, što bi značilo da vi niste onaj znak za koji mislite da jeste.  Što znači, da ako svoje novogodišnje odluke temeljite na savjetima za bika, jer ste bik u horoskopu,  oni su možda namijenjeni za osobu potpuno drugačijeg karaktera.

Ipak, 25 posto osoba kaže kako vjeruje u horoskope, pa ako ste među njima, onda ćete dobar godišnji horoskop za svoj znak pronaći ovdje :  Godišnji horoskop za 2011.

Odgovori

*