10 znanstvenih savjeta za odgoj sretnog djeteta

      Nema komentara na 10 znanstvenih savjeta za odgoj sretnog djeteta

djeca

10 znanstvenih savjeta za odgoj sretnog djeteta

Postoji mnogo načina da odgojite sretno, dobro prilagođeno dijete. I znanstvenici su dali nekoliko svojih savjeta kako bi sve ispalo ok.

-1- Šale pomažu – Razvedrite se i šalite s djetetom jer to im razvija inteligenciju i kreativnost.

-2- Budite pozitivni – Ovo nije nikakvo iznenađenje. Roditelji koji izražavaju negativne emocije pred dojenčadi  potiču u njima agresiju i uzrokuju kasnije probleme u ponašanju.

-3- Potičite suosjećanje – Potičite dijete da suosjeća s drugima, ali i samo sa sobom.

-4- Opustite se – Ne morate biti non stop s djecom. Dopustite im samostalnost.

-5-Njegujte svoj brak – Nemojte dopustiti da veza sa suprugom trpi zbog djeteta. U obiteljima gdje postoje bračne nestabilnosti, djeca imaju poteškoća sa snom i ponašanjem.

-6- Pazite na svoje mentalno zdravlje – Ako sumnjate da ste depresivni potražite pomoć. Istraživanja pokazuju da depresivne majke manje brinu o svojoj djeci u odnosu na zdrave majke, što doprinosi stresu kod djece.

-7- Njegujte srdačnu vezu s djecom – Bolje veze s majkom vode do kvalitetnijih međuljudskih odnosa kasnije u životu.

-8- Raspravljajte s djecom – S djecom argumentirano razgovarajte, ali se nemojte svađati. Djeca moraju naučiti služiti se mozgom, argumentirano razgovarati i zauzimati se za sebe.

-9- Nemojte težiti savršenstvu – Nitko nije savršen, pa nemojte očekivati ni od vaše djece da će biti. Dopustite im pogreške i neuspjehe.

-10- Upoznajte svoju djecu – Vi niste krojač i ne možete skrojiti djecu po svojoj mjeri. Prilagodite svoj stil odgoja osobnosti djeteta i pomognite mu da iskoristi svoje potencijale umjesto da namećete svoju volju.

Odgovori

*